Makaron z salami
Składniki na jedną osobę: 125 dkg makaronu świderki, 5 plastrów salami (lub 10 małego), 2 liście sałaty, 1/3 papryki czerwonej albo pomarańczowej, sól, masło, prażona cebulka, tarty żółty ser
Sposób przygotowania:
- Ugotować makaron w osolonej wodzie.
- W międzyczasie pokroić plastry salami w paski, paprykę w kostkę, a sałatę porwać na małe kawałki.
- Usmażyć plastry salami na gorącym maśle.
- Do smażącego się salami dorzucić ugotowany makaron. Smażyć dwie-trzy minuty, cały czas mieszając.
- Dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć dwie-trzy minuty, cały czas mieszając.
- Wyłączyć gaz, dorzucić sałatę i prażoną cebulkę do smaku, szybko wymieszać.
- Wyłożyć na talerz i posypać do smaku startym żółtym serem.
- Można jeść z konserwowymi ogórkami, kiszoną kapustą albo dowolną surówką.
Mikki
Użytkownik
Punkty rankingowe:
Zdobyte odznaki:
0Mikki
Użytkownik