Na czym polegaja procesy fermentacii alkoholowej i mlekowej

25.01.2023 10:32

Odpowiedzi (2)

Olafix_ 26.01.2023 14:45

Fermentacja alkoholowa to proces w którym drożdże przetwarzają cukier na alkohol i dwutlenek węgla. Fermentacja mlekowa to proces w którym bakterie przetwarzają laktozę (cukier mleczny) na kwas mlekowy. Oba te procesy są stosowane przy produkcji szerokiego wachlarza produktów spożywczych, w tym wina, piwa, jogurtu, serów i ocet.

0
0

Anonim 25.01.2023 13:52

Oj,~zipi23 !
Czy jest jakikolwiek przedmiot nauczania na poziomie szkoły średniej, z którym nie masz kłopotów ?
Człowieku, młody człowieku ! Co Ty robisz w tym liceum ? I co ważniejsze,jak Ty się tam dostałeś i zostałeś jej uczniem ?

Rozumiem, że można mieć kłopoty z opanowaniem jakiegoś przedmiotu nauczania. W końcu nikt z nas nie jest doskonały.
Ale żeby z każdym problemem "biegać" do kompa i prosić o "odwalenie" za Ciebie lekcji...To już jest, mówiąc delikatnie, nadużycie.
Chciałbyś (takie odnoszę wrażenie),aby inni skończyli za Ciebie szkołę, a Ty pokwitujesz tylko odbiór końcowego świadectwa.

Deklaruję, że więcej nie uzyskasz ode mnie pomocy w rozwiazywaniu jakichkolwiek zadań, które są Twoim obowiązkiem uczniowskim.
Apeluję również do innych użytkowników tego portalu, aby także zaniechali udzielania Ci pomocy,bowiem świadomie wykorzystujesz tu tych, którzy w sposób właściwy rozumieją pomoc dla ucznia lecz nie tolerują wykorzystywania ich wiedzy i woli pomagania innym dla przerażająco leniwych uczennic i uczniów.

Waclaw

0
0

Potrzebujesz pomocy?

Chemia ogólna (Chemia)

Prywatność. Polityka prywatności. Ustawienia preferencji. Copyright: INTERIA.PL 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone.