właściwość procesu zachodzącego w organizmie żywym, w populacji, polegająca na możliwości jego okresowego występowania, okresowej zmiany w jakości, natężeniu lub szybkości przebiegu, uwarunkowana czynnikami środowiskowymi, np. pasożyty fakultatywne - mogą okresowo zmienić sposób odżywiania się na skutek dostępności innego źródła pokarmu niż organizm gospodarza.
FAO (ang. Food and Agriculture Organisation of the United Nations) - Organizacja Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa. Zajmuje się zagadnieniami prawidłowego żywienia ludności oraz oceną produktów żywnościowych.
Potrzebujesz pomocy?
Już uciekasz?
Nie znalazłeś tego, czego szukasz na Bryku?
Jest tutaj pełno osób, które moga Ci pomóc!
Zadaj pytanie i otrzymaj szybką odpowiedź.
Polecamy na dziś
Prywatność. Polityka prywatności. Ustawienia preferencji. Copyright: INTERIA.PL 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone.