Po uproszczeniu wyrażenia 3 (2a+5b)-2 (a-2b) otrzymamy

Odpowiedzi (4)

CaptainTajrox

CaptainTajrox

Wschodząca gwiazda

CaptainTajrox 04.11.2018 20:27

Zgłoś

3(2a + 5b) - 2(a - 2b) = 6a + 15b - 2a + 4b = 4a + 19b

0
0

rates336 30.09.2018 11:35

Zgłoś

3(2a+5b)-2(a-2b)=4a+19b

0
0

Morawa_handball

Wschodząca gwiazda

Morawa_handball 17.09.2018 20:27

Zgłoś

=6a+12b-2a-4b=4a+11b

0
1

eljotx 11.04.2018 11:29

Zgłoś

= 6a+15b-2a+4b = 4a+19b

0
1

Potrzebujesz pomocy?

Matematyka (Pozostałe)

Korzystanie z portalu oznacza akceptację Regulaminu.

Polityka Cookies. Prywatność. Copyright: INTERIA.PL 1999-2021 Wszystkie prawa zastrzeżone.